2014-2016

Ja Zuster, Nee Zuster

Ja Zuster, Nee Zuster is een vrolijke musical met liedjes van Annie MG Schmidt die je, ook al heb je ze lang niet gehoord, grotendeels uit volle borst mee kan zingen in het rusthuis vol herrie. Kent u ze nog? “Mijn Opa”, “De kat van Ome Willem”, “Duiffies” en “de Twips”.

Het verhaal speelt zich af in de tijd dat in Nederland de stoepjes nog dagelijks geveegd werden, de was op maandag werd gedaan en de telefoon met een kiesschijf gebruikt werd.

Zuster Klivia zwaait de scepter in een rusthuis met een bonte verzameling aan inwoners. Zo woont er de Ingenieur die regelmatig ontploffingen veroorzaakt, Jet de balletdanseres, de jongens Bobby en Bertus en biedt het huis onderdak aan inbreker Gerrit. Het dagelijks leven in het rusthuis staat niet stil en is een drukte van jewelste.

De Boze Buurman Boordevol is echter niet gecharmeerd van al deze gezelligheid. Hij komt dan ook om de haverklap zijn beklag doen over de herrie van zijn buren en wil het rusthuis uit alle macht laten sluiten. Hij probeert Klivia en al het inwonende tuig op alle mogelijke manieren het huis uit te krijgen.

Maar gaat hem dit lukken?