MK 2014-2015

De Rattenvanger

De musical vertelt het verhaal over de stad Hamelen, dat overspoeld wordt door ratten en wat men ook probeert, de ratten willen niet weg.
Dan verschijnt er plotseling iemand die de ratten kan verdrijven, De Rattenvanger! Maar hij vraagt een behoorlijke prijs, een pot goud. Burgermeester Walg gaat hiermee akkoord en die nacht pakt de vreemdeling zijn fluit en met een wonderlijk wijsje fluit hij alle ratten de stad uit.
Heel Hamelen is dolblij!

De financiële adviseur van de burgermeester raadt aan, de rattenvanger de pot goud niet te geven. Wanneer de rattenvanger amper betaald wordt voor zijn diensten, wordt hij woedend en die nacht klinkt er weer een wonderlijk wijsje en uit alle huizen komen de kinderen in trance naar buiten…

Ook de dochter van de burgermeester, Lidwientje, die met haar geliefde Bertram Bierenbroodspot bij de stadspoort hebben afgesproken raken in trance van de muziek.

Ook de poortwachter Aernout Koffij en stadomroeper Hildebrand Brom worden meegevoerd, de stad uit en iedereen beland in de berg Bam. Eenmaal daar ontwaakt iedereen uit hun trance. En ontmoeten zij de dwerg Gruizel Gruis van het Elvenbochtje, die hen uit Hamelen heeft weg gefloten. Zij willen terug, maar dat gaat helaas niet zomaar..
Waar is de uitgang? Hoe komt men terug in Hamelen?