Docenten

 •  

  Heleen van Maldegem (1996) kwam al jong in aanraking met de uitvoerende kunsten. Haar eerste grote productie was ” Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat” waar ze als jong meisje aan meedeed. Dit leidde tot een jeugd vol producties, workshops en lessen en bracht haar uiteindelijk naar de Nederlandse Musical Academie waarvan ze in 2017 afstudeerde.
  Binnen deze opleiding wist zij zich verder te specialiseren op zanggebied en ontwikkelde ze zich daarnaast op het gebied van spel en dans. Inmiddels is ze werkzaam binnen het gehele werkveld van de uitvoerende kunsten.

  Als uitvoerend artiest ligt haar nadruk nog veel op zang maar ook werkt ze als actrice, entertainer en danser voor verschillende opdrachtgevers. Denk hierbij aan bedrijven als Van Hoorne Entertainment en Line-up Events. Als ZZP’er werkt Heleen ook vaak in opdracht. Zo geeft ze workshops op maat en is ook te boeken voor bruiloften en dergelijke. Verder speelde ze in een aantal theaterstukken, musicals, en betreedt de laatste tijd steeds vaker het witte doek.

  Een andere passie van Heleen is het begeleiden van jong talent. Door Xapp werd ze in eerste instantie gevraagd als dansdocent voor een groot theaterproject. Binnen hun zomerkampen kwam haar veelzijdigheid al snel van pas en zo ontwikkelde ze zich daar als zowel dans-, zang- en sporadisch ook als spelcoach.

  Ook binnen het makend spectrum is Heleen actief. Zo gebruikt ze haar taligheid voor het schrijven van eigen nummers. Een voorbeeld hiervan te zien in- onder andere- haar solovoorstelling: “Plat vermaak”. Haar kleinkunstachtige teksten vormen een interessant contrast met haar doelgerichte spreekteksten.

  Inmiddels is Heleen bezig met een nieuwe verdiepingsrichting: ze hoopt met haar theater een bijzondere doelgroep aan te spreken. Om die reden richt ze zich nu op een nieuwe studie. Gebarentaal moet haar net dat beetje extra gaan geven dat ze zoekt. Een goed repertoire opbouwen voor Doven en slechthorenden maar ook producties voor horenden over deze problematiek of dergelijke zaken zitten al in de pen.
  Haar gebruikelijke activiteiten zal zij uiteraard niet staken tijdens dit proces; deze zullen hooguit aangescherpt en verstevigd worden.

 • Howard van Dodemont is regisseur van ons musicalproject The Wiz.

  Howard is acteur en regisseur. Hij treedt op in zowel theater- als televisieproducties. Zo speelde hij in bekende musicals als ‘The Lion King’, ‘Tarzan’ en ‘Hij gelooft in mij’ en in series als ‘Goede tijden, slechte tijden’, ‘Flikken Maastricht’ en ‘Grijpstra & De Gier’ .

  Daarnaast werkte Howard bij de musicalacademie als docent, werkt hij momenteel aan een solo voorstelling en is bij verschillende groepen actief als regisseur.

  Eerder deed Howard ook de regie bij Stichting ALL voor Tarzan en Ja Zuster, Nee Zuster.